Fløyelseggerøre når man er lavkarbomøkkalei

Egg
Licensed from: Ockra / yayimages.com

Ja, jeg ble det. Jeg ble møkkalei. Alt smakte dritt. Så da tok jeg en pause. En veldig lang pause. Godt nyttår, forresten 🙂

Erfaringsmessig kan jeg jo ikke tillate meg noen pauser – finnes ikke pauser i et varig, endret kosthold. Men jeg innførte det likevel. Og det har faktisk gått ganske greit. Det er gjerne sånn at når man får litt å tenke på, et par bekymringer som fyller hodet og tar bort fokus så faller man lett tilbake til gamle, enkle vaner. Og jeg har levd med gamle vaner i hele høst, i førjulstiden og gjennom julefeiringen. Klarer ikke å beskrive hvor skummelt det var å trø på den idiotiske skalaen etter jul; og klarer heller ikke å beskrive lettelsen over å oppdage at jeg faktisk har fått lov å være rampete uten å bli altfor hardt straffet. Noe er det jo blitt, men de er allerede borte på under 2 uker. 

For  – jeg kan ikke tillate meg selv å være dum og dra dette lenger enn nødvendig. Så nå er jeg kvitt sukkersuget, magesekken i ferd med å normalisere seg til vanlig størrelse og maten smaker sletts ikke verst – nesten så jeg har savnet blomkålpure 🙂

En av konsekvensene høsten ga var denne skrivingen. Jeg kunne ikke med god samvittighet legge ut oppskrifter jeg ikke selv fulgte – blir liksom litt for dumt. Og jeg har tross alt brukt lavkarbo som alibi for å tyte i vei – så da får jeg forholde meg til det. Jeg har heldigvis brukt tiden på å samle endel nye oppskrifter som jeg håper jeg får tid og lyst til å prøve meg på framover. 

I julen fant jeg en youtube-video av Jamie Oliver sin fløyelseggerøre. Og han har helt rett – den blir som fløyel. Og endelig smaker eggerøre nydelig. Jeg er ikke spesielt glad i tørr og hard eggerøre, og nå er den ikke det lenger. 

Trikset er ekstremt enkelt:

  • Ha i smør i en gryte
  • Ha på svak varme
  • Visp eggene GODT på forhånd og ha i gryten
  • Brukt en slikkepott og rør rundt mens eggene blir til eggerøre
  • Ta av varmen mens de er fuktige, dette stivner så fort du tar den ut av gryten

Her er videoen:

Jeg har ikke prøvd meg på den franske versjonen – det så ut til å bli egg-grøt, noe jeg innbiller meg at blir for rart….

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg