Framtidig kokkelering – tacogryte

Vi har ei gruppe. Den består kun av 4 medlemmer, men her tror jeg vi snart må ha delt over 100 oppskrifter. Alt vi finner på nett legges inn her – og en vakker dag skal jeg ha tid og lyst til å teste ut flere av de.

Jeg er godt igang igjen etter en latterlig lang “pause” og det overrasker meg like mye hver gang hvor godt dette kostholdet gjør for kroppen. Alle vondter er i ferd med å forsvinne og dagene er stort sett energifylte. Og hver gang tar jeg meg selv i å tenke; “herregud, hvorfor lever jeg ikke bare sånn – alltid??”. Det svaret ser det ikke ut til at jeg noen gang klarer å finne – kanskje en vakker dag. 5,5 kg nedgang på 3 uker burde jo være overbevisende nok – men ikke når man har litt tungt for det.

Som vanlig når jeg forsøker nye opspkrifter går noe galt. Jeg liker virkelig ikke å lage mat, spesielt ikke når jeg må følge noens slaviske oppskrift. Jeg evner rett og slett ikke å konsentrere meg nok. MEN – heldigvis så blir resultatet stort sett alltid spisende – utenom iskrem. Helt seriøst, iskrem med for mye stevia smaker rett og slett høgg. Tenke deg skuffelsen når du først har måtte vente 12 timer på at iskrem-maskinen tydeligvis må fryses før du kan bruke den (joda, ser jo logikken nå, men ikke der og da. Der og da hadde jeg lyst på iskrem!). Så gjør jeg det jeg ofte gjør, jeg prøver å gjøre om en amerikansk oppskrift til norske mål. Det er jeg ikke spesielt flink til. Iskremen smakte så vondt at den var bare å kaste. Og fløten var tom.

Fikk bedre resultat gangen etter, da byttet jeg ut stevia med sukrimelis, og tok pittelitt i om gangen og smakte meg fram. Interessant hvor virkningsfullt det var.

Uansett; denne oppskriften ser vel ikke spesielt vanskelig ut? Hvor mye kan jeg klare å kludre til her, tro? Om jeg rekker å lage tacokrydder imorgen tar jeg med meg på denne på hyttetur i helgen og lager meg det som MÅ være en nydelig tacogryte. Tror jeg…Bare se bildet; det taler jo for seg selv.

Du trenger: Kjøttdeig, løk, paprika, hermetiske tomater, tacokrydder, blomkål, kyllingbuljong, ost og avokado.

  • Stek en pakke kjøttdeig sammen med 1/4 hakket løk og 1/2 hakket paprika
  • Ha i 3 ss hjemmelaget taco-krydder
    • Oppskrift på taco-krydder:
    • 4 ts spisskummin
    • 1 ts malt koriander
    • 2 ts paprikapulver
    • 1 ts hvitlkøspulver
    • 1 – 2 ts chilipulver
    • 2 ts salt
    • 1/2 ts pepper
    • 1/2 ts tørket koriander
    • 1/2 ts tørket oregano
  • Ha i en boks hermetiske tomater
  • Ha i en blomkål (raspet)
  • Ha i 1.2 dl kyllingbuljong

La småkoke i ca 10 minutter.

  • Strø over raspet ost og la stå med lokk i 3-4 minutter til osten har smeltet. Skjær en avokado i biter og ha over.

 

 

1 kommentar

Siste innlegg